pirmdiena, 2014. gada 16. jūnijs

Rulete ar zemeņu krēma pildījumu

Bez šaubām, visgaršīgākās ir pašu dārzā plūktās zemeņogas. Saldas un sulīgas.
Bet, manuprāt, zemenes ir universālas ogas un lieliski garšo arī pievienotas dažādiem saldēdieniem vai pīrāgiem. Šoreiz piedāvāju vienkāršu biskvīta ruleti, kas pildīta ar saldeni skābu zemeņu krēmu. Garšīgi!


Būs nepieciešams:
biskvītam:
6 olas
100 g cukurs
80 g milti
20 g kartupeļu ciete
pildījumam:
200-300 g zemenes
2 ēdamkarotes + 2 tējkarotes pūdercukurs
200 ml saldais krējums
200 g mascarpone siers
Pagatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi sakuļ ar cukuru, uzmanīgi pievieno stingrās putās saputotus baltumus, pēc tam pievieno izsijātus miltus un kartupeļu cieti. Mīklu lej uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru un cep 200C 8-10 minūtes līdz biskvīts zeltaini brūns. Cepšanas laikā jāatturas no plīts durtiņu virināšanas. 
Gatavu, vēl karstu biskvītu izgāž uz silta dvieļa, uzmanīgi noņem nost cepamo papīru un kopā ar dvieli satin rullītī, atstāj atdzist.
Kamēr dziest biskvīts, sagatavo pildījumu. Zemenes sagriež - mazākas uz pusēm, lielākas 4 daļās, pārkaisa ar 2 tējkarotēm pūdercukura. Saldo krējumu puto ar pūdercukuru gandrīz gatavu, tad pamazām pievieno mascarpone sieru un mazliet vēl saputo, lai sajaucas. Beigās uzmanīgi iecilā sagrieztās ogas.
Atdzisušu biskvītu atrullē, pārklāj ar krēmu, atkal satin ruletē un liek vēsumā uz pāris stundām. Gatavu ruleti var pārkaisīt ar pūdercukuru, sagriež porciju gabalos un pasniedz.

1 komentārs:

  1. Paldies par recepti, ļoti garšīgi sanāca. ;)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...