ceturtdiena, 2014. gada 1. maijs

Vista ar sēnēm, zaļajiem zirnīšiem un bambusu

Kur slēpjas ķīniešu ēdienu garšas burvība? Tradicionāli maltītei tiek ņemti svaigi produkti un tos gatavo, izmantojot stir fry jeb cept maisot paņēmienu. Strauji apcepot, produkti pakļauti īsai termiskai apstrādei, tā izceļot to dabisko garšu.  


4 porcijām nepieciešams:
300 g vistas gaļa bez kauliem un ādas
1 olas baltums
sāls
2 tējkarotes kukurūzas milti
200 g bambusa dzinumi
200 g šampinjoni
200 g cukurzirnīšu pākstis
1 tējkarote brūnais cukurs
1 ēdamkarote sojas mērce
1 ēdamkarote rīsu etiķis
augu eļļa cepšanai
pāris pilieni sezameļļa
Pagatavošana:
Vistas gaļu sagriež plānās strēmelēs. Traukā samaisa olas baltumu ar šķipsnu sāls un kukurūzas miltiem. Pievieno sagriezto vistu un sajauc.
Vokā uzkarsē eļļu un strauji apcep vistu, izņem un noliek siltumā. Tad pannā liek sagrieztas sēnes, apcep, pievieno zirnīšu pākstis, notecinātus bambusu dzinumus un maisot apcep. Pieber sāli, cukuru, pievieno vistas gaļu, visu sajauc. Pievieno sojas mērci un rīsu etiķi, samaisa un apslaka ar sezama eļļu.
Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...