svētdiena, 2014. gada 13. aprīlis

Omlete ar brokoļiem un kūpinātu vistu

Ierasti, ka omleti cep pannā. Tomēr, ja vēlas omleti pasniegt netradicionālāk, to var izcept cepeškrāsnī, izmantojot mafinu cepamformu vai citus piemērotus porciju trauciņus.  


2-3 porcijām nepieciešams:
3 olas
1/2 glāze piena
~100 g brokolis
80-100 g kūpināta vista
~20 g rīvēts cietais siers
sāls, pipari
Pagatavošana:
Olas sakuļ, pielej pienu, pieber rīvētu sieru, sāli, piparus un visu samaisa.
Brokoli verdošā ūdenī vāra 2-3 minūtes, tad strauji aplej ar aukstu ūdeni un notecina. Pēc tam brokoli un vistu sagriež gabaliņos, liek ar sviestu iesmērētos trauciņos un pārlej ar olu maisījumu. Cepamformu liek cepeškrāsnī un cep 190C 15-20 minūtes.
Pasniedz ar zaļajiem vai tomātu salātiem un grauzdētu maizi.

2 komentāri:

  1. Izskatās gardi :) Kā bija izņemt no mafinu formas? Es reiz ko līdzīgu testēju un ideja, garša bija superīga, bet man ne pa kam nenāca no pannas ārā.. nu pareizāk sakot nāca, bet visnotaļ tāda kārtiņa palika arī pannā, lai gan no skata nekas tā kā nebija piededzis, ar visu mērcēšanu, bija traka beršana, lai to pannu pēc tam dabūtu tīru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pirmo reizi cepu vienkāršā mafinu formā un rezultāts bija ļoti līdzīgs, nelīdzēja pat tas, ka biju to iesmērējusi ar sviestu. Pēc tam izmēģināju silikona formā - viss izdevās lieliski :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...