pirmdiena, 2014. gada 3. marts

Ķiploku grauzdiņi

Man patīk gatavot cepeškrāsnī - ne tikai dārzeņus vai gaļu. Arī grauzdiņus. Tie izdodas kraukšķīgi un aromātiski.   


4 porcijām nepieciešams:
250 g formas rupjmaize
~3 ēdamkarotes saulespuķu eļļa
2-3 ķiploka daiviņas
sāls
Pagatavošana:
Eļļu sajauc ar sāli un izspiestām ķiploka daiviņām. Ja vēlas, maizei nogriež garoziņu, es nogriežu tikai tumšo virspuses garozu. Pēc tam sagriež kubiņos vai stienīšos, kārtīgi samaisa ar eļļu un ķiplokiem.
Maizes gabaliņus liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 200C 10-12 minūtes. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...