svētdiena, 2014. gada 16. februāris

Šokolādes kūka ar valriekstiem un žāvētām melnajām plūmēm

Ja vispār par kūku tā var teikt, tad šī kūka ir viegla un gaisīga. Pat neskatoties uz to, ka pildījuma pamatā ir putukrējums. 


Nepieciešams:
mīklai:
60 g milti
40 g kukurūzas ciete
pustējkarote cepamais pulveris
1 ēdamkarote kakao
šķipsniņa sāls
120 g cukurs
3 olas
pildījumam:
500 ml saldais krējums
25-30 g tumšā šokolāde
50 g valrieksti
150 g žāvētas melnās plūmes
2 ēdamkarote vaniļas cukurs
stipra melnā kafija - biskvītam
Pagatavošana:
Biskvītam sajauc izsijātus miltus, cieti, kakao, cepamo pulveri, pieber šķipniņu sāls. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, dzeltenumus saputo ar cukuru, pēc tam sajauc kopā, pievieno sauso maisījumu un ātri sajauc mīklu, lej kvadrātveida formā, cep 180C 20-25 minūtes. Atdzesētu biskvītu pārgriež uz pusēm.
Pildījumam saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Sarīvē šokolādi un sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem, sagriež melnās plūmes.
Kūkas pamatni apslaka ar kafiju, virsū kārto pusi no plūmēm, putukrējumu, riekstu šokolādes maisījumu, uzliek otro biskvīta kārtu un kārto pārējās plūmes, putukrējumu, pārkaisa ar riekstu šokolādes maisījumu un liek ledusskapī uz 6-8 stundām, lai savelkas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...