svētdiena, 2014. gada 12. janvāris

Skābētu kāpostu zupa

Lai gan vēl nedēļu atpakaļ mežā varēja griezt gailenes un dārzā sniegpulksteņiem briest pumpuri, kalendārs nepārprotami rāda, ka ir janvāris, tātad ziema. Un ziemai, pat ja nav sniega un sala, ir savi ēdieni. Viens no tādiem - skābētu kāpostu zupa. Karsta un bieza, tikai ar šai zupai raksturīgo neparasto garšu.


Nepieciešams:
700-800 g cūkgaļas ribiņas
skābēti kāposti
liels sīpols
4-6 ēdamkarotes miežu putraimu
sāls, pipari
1-2 tējkarotes cukura /nav obligāti, bet, ja kāposti ļoti skābi, tad cukurs sabalansē garšas/
Pagatavošana:
Ribiņas sagriež gabalos, pārlej ar ūdeni, uzvāra un noputo. Liek klāt skābētos kāpostus /daudzums atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlas/, sīpolu un vāra līdz kāposti un gaļa gandrīz mīksti. Tad pieber miežu putraimus un vāra gatavu. 
Zupu pasniedzot pārkaisa sagrieztus zaļos lociņus. Savukārt mums garšo ar sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem. Un vēl - ja pasniedzot zupu, pievieno gabaliņos sagrieztu atdzesētu, ar mizu krāsnī ceptu vai vārītu kartupeli, zupa iegūs vēl interesantāku garšu.

Miežu putraimus var aizstāt ar grūbām, tikai tā iepriekš vajag izmērcēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...