svētdiena, 2014. gada 12. janvāris

Piparkūku kārtojums ar hurmu un mascarpone krēmu

Viegli pagatavojams deserts ar produktiem, kas tik labi piestāv ziemai - piparkūkas, hurma un smiltsērkšķi.


Nepieciešams 6 porcijām:
150 -200 g piparkūkas
hurma
~100 ml smiltsērkšķu sīrups vai biezsula
krēmam:
250 g mascarpone siers
2 ēdamkarotes cukurs
2 olas
Pagatavošana:
Piparkūkas saberž drumstalās, hurmu sagriež mazos gabaliņos.
Pagatavo krēmu - atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi saberž ar cukuru līdz masa kļūst gaiši dzeltena un palielinās. Pamazām pievieno mascarpone sieru un sajauc viendabīgu masu. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā olu siera krēmā.
Desertu liek porciju trauciņos kārtās - apakšā piparkūku drumstalas, tad 1-2 tējkarotes sīrupa, hurmas gabaliņus, krēmu, tad atkal atkārto kā pēdējo liekot krēma kārtu, pārkaisa ar piparkūku drumstalām.
Trauciņus novieto vēsumā vismaz uz 2 stundām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...