otrdiena, 2013. gada 19. novembris

Mazsālīta siļķe saldskābā marinādē ar burkāniem, sīpoliem un dillēm

Šī recepte līdzīgās variācijās tiek piedēvēta gan somu, gan zviedru gaumei. Bet tikpat labi tā varētu būt arī latviešu gaumē, jo dzīvojam tepat vien kaimiņos un dilles taču tik ierastas/pierastas mūsu virtuvei.


Nepieciešams:
2 treknas mazsālītas siļķes
dilles
1- 2 sarkanie sīpoli
liels burkāns
marinādei:
200 ml ūdens
100 ml galda etiķis
2 ēdamkarotes cukura
ēdamkarote pipargraudu maisījuma
Pagatavošana:
Iztīra siļķes, sadala filejās un sagriež gabaliņos.
Pagatavo marinādi - uzvāra ūdeni ar cukuru /var piemest arī šķipsniņu sāls, bet tas nav obligāti/ un pipariem, pievieno ripās sagrieztus burkānus, mazliet pavāra, beigās pielej etiķi un vēlreiz uzvāra. Noņem no uguns un atdzesē.
Traukā pamīšus liek siļķes gabaliņus, ripās sagrieztus sīpolus, burkānu un diļļu zariņus. Pārlej ar atdzesētu marinādi un liek vēsumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...