trešdiena, 2013. gada 30. oktobris

Kafijas riekstu pīrāgs ar kafijas glazūru

Pirms šī raksta publicēšanas savam tuvam draugam ieminējos, ka blogā būs jauna neparasta recepte pīrāgam, kura pagatavošanā izmantoju kafiju. Uz to saņēmu atbildi, ka tas ir teju vai pašsaprotami, zinot manu mīlestību pret šo aromātisko dzērienu.
Un patiesi - arī atverot bloga sākumlapu, ikvienu sagaida karsti kūpoša kafijas tase. Tagad tai klāt vēl ir iespēja baudīt kafijas pīrāgu :)

Ieraksts tapis sadarbībā ar Kafijas Draugs - ar kaislību uz kafiju!


Pīrāgam (forma 23 cm diametrā) būs vajadzīgs:
2 olas
150 ml piens
3 ēdamkarotes karsta un stipra kafija
85 g mīksts sviests
85 g cukurs (izmantoju brūno)
275 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
60 g lobīti, rupji sasmalcināti valrieksti
50 g rozīnes (aizstāju ar žāvētām dzērvenēm)
lobītas valriekstu pusītes dekorēšanai
kafijas glazūrai:
6 ēdamkarotes kakao
2 ēdamkarotes kukurūzas milti
6 ēdamkarotes cukurs (arī šeit izmantoju brūno)
125 ml stipra, atdzesēta kafija
250 ml piens

Pagatavošana:
Vispirms pagatavo glazūru - blenderī sajauc visas glazūrai paredzētās sastāvdaļas līdz veidojas krēmīga masa. Tad to pārlej katliņā un uz vidējas uguns maisot karsē, kamēr uzmet burbuli. Gatavo vēl minūti, pēc tam masu pārlej citā traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek vēsumā vismaz uz 2 stundām.
Pīrāgam sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri un cukuru. Atsevišķā traukā sakuļ pienu ar olām, pievieno sviestu un kafiju. Tad abus maisījumus sajauc kopā, beigās pievieno riekstus un rozīnes. Mīklu lej ar sviestu izsmērētā cepamformā un vienmērīgi izlīdzina. Cep 190C 30-40 minūtes vai līdz pīrāgs izcepies, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
Gatavu pīrāgu atdzesē, pārklāj ar kafijas glazūru un dekorē ar valriekstu pusītēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...