svētdiena, 2013. gada 25. augusts

Vistas zupa ar dārzeņiem un kokosriekstu pienu

Kokosriekstu piens ir stabili ienācis manā ēdienkartē. Tas viss pateicoties garšām - pirmkārt, man tīk kokosrieksta garša pati par sevi, otrkārt, ar to gatavoti ēdieni iegūst Āzijas virtuvei raksturīgu garšu. 
Pielietošanas iespējas pietiekami plašas - kokosriekstu pienu var izmantot gan zupām un sautējumiem, gan desertiem.


4 porcijām nepieciešams:
lielāka vistas fileja vai 2-3 atkauloti vistas šķiņķīši bez ādas
neliels ziedkāposts un brokolis
puse paprikas
2 saujas saldēti zaļie zirnīši
400 ml kokosriekstu piena
600 ml vistas buljons
sāls
karijs
laima sula pēc vēlēšanās
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Vistu sagriež gabaliņos, karstā eļļā apcep, pārkaisa ar sāli un kariju, pārliek katliņā. Pielej buljonu un kokosriekstu pienu, pieliek ziedkāposta rozetes un vāra 5-7 minūtes. Tad pievieno brokoļa rozetes, zaļos zirnīšus un mazos gabaliņos sagrieztu papriku. Uzvāra un gatavo vēl kādas 5 minūtes. Beigās pēc garšas pievieno laima sulu.
Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem koriandra vai pētersīļa zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...