svētdiena, 2013. gada 25. augusts

Maltās gaļas un pupiņu sacepums ar kukurūzas čipšiem

Ja garšo meksikāņu ēdieni, noteikti iesaku pamēģināt šo - sātīgu, pikantu sacepumu ar kraukšķīgiem čipšiem un kūstošu sieru.


4 porcijām:
~400 g liellopu maltā gaļa
1 sīpols
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
2 burkāni
čili pipars
mazā kārba konservēti tomāti, sasmalcināti, bez mizas
mazā kārba konservētas sarkanās kidney pupiņas
~100 g kukurūzas čipši (tortilla chips)
100 g siers, vislabāk Čedaras, bet derēs arī cits, piemēram, Krievijas
sāls, pipari, garšvielas
augu eļļa cepšanai
koriandra vai pētersīļu zaļumi
Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolu un ķiploku, burkānus - sarīvē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiplokus, tad pievieno burkānus un sautē līdz tie mīksti. Pēc tam pievieno malto gaļu un sīki sagrieztu čili, samaisa un cep kādas5-7 minūtes vai līdz gaļa apbrūnējusi. Tad liek klāt tomātus un pupiņas, kārtīgi samaisa, pēc garšas pieber sāli, piparus, garšvielas.
Pēc tam pannas saturu pārliek atbilstoša izmēra cepamformā, virsū sakārto čipšus, pārkaisa sarīvētu seru un cep 200C ~20 minūtes.
Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...