otrdiena, 2013. gada 13. augusts

Jaunie kartupelīši ar garšvielām un garšaugiem

Nezinu nevienu, kam negaršotu jaunie kartupelīši - vārīti, vēl silti, ar sviesta piciņu, pārkaisīti dillēm... Fantastiski gardi! Un ne tikai, izrādās tie ir arī veselīgi. Ar garšu to visu aprakstījusi Ilze šeit.
Viennozīmīgi pirmos kartupelīšu gatavoju tradicionāli, tomēr ir vērts izmēģināt arī citas receptes. Viena no tādām ir šī, ko iesaku izmēģināt arī jums - lai gan ar austrumnieciskām garšvielām, tajā pašā laikā latvieša vēderam ļoti saprotama un pieņemama.


4-6 porcijām nepieciešams:
50 g sviests
1 neliels sīpols, sīki sasmalcināts
1 ķiploka daiviņa, izspiesta
1 tējkarote rīvēta ingvera saknes
1 tējkarote malts koriandrs
1/2 tējkarote kurkuma
1/2 tējkarote kumins
1 kg sīki jaunie kartupelīši
300 ml dārzeņu buljons
2 gatavi tomāti, bez mizas, sagriezti kubiņos
koriandra vai pētersīļu zaļumi
sāls
Pagatavošana:
Kartupelīšus notīra vai tiem noberž miziņu.
Katliņā izkausē sviestu, pieber sīpolu, ķiploku, ingveru, garšvielas un uz vidējas uguns maisot gatavo ~5 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, kārtīgi samaisa, pielej buljonu, pieber sāli, pieliek tomātus. Uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra ~20 minūtes.
Pēc tam noņem vāku un vāra vēl 15-20 minūtes, lai šķidrums sabiezētu. Kartupelīšus pasniedz ar mērci un pārkaisītus ar kapātiem zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...