otrdiena, 2013. gada 9. jūlijs

Ķiršu kompots

Tirgus šobrīd pilns ar saldajiem ķiršiem no Ungārijas un Polijas. Bet man pašai vislabāk garšo mūsu pašu skābie.
Skābie ķirši pie sirds arī Gordon Ramsay, kurš ir šīs receptes autors. Un te nu ir vēl viens apliecinājums tam, ka gatavojot pēc vienkāršas receptūras un nesarežģījot lietas, var panākt lielisku rezultātu. Tiešām gardi!


6 porcijām:
1 kg ķiršu
250 ml apelsīnu sula
100 g cukurs
citrona miziņa
pāris piparmētras lapiņas
Pagatavošana:
Ķiršiem izņem kauliņus un saber katliņā, pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citrona miziņu un piparmētru lapiņas. Uz lēnas uguns uzvāra un karsē 5 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot, lai ķirši nesaliptu.
Pēc tam kompotu pārlej citā traukā un atdzesē, izņem citrona miziņu un piparmētru lapiņas. Pasniedz istabas temperatūrā kopā ar grieķu jogurtu.
Slēgtā traukā ledusskapī kompotu var uzglabāt līdz 3 dienām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...