otrdiena, 2013. gada 9. jūlijs

Ikdienisķais kēkss

Man patīk cept kēksus. Pirmkārt jau tāpēc, ka tas ir tiešām viegli. Otrkārt, mums tie garšo. Treškārt, tie nevar apnikt, jo iespēju katru reizi izcept citādu kēksu, ir neskaitāmi daudz. 
Šis ir pavisam vienkārši pagatavojams kēkss, tāds, kuru var pagatavot pat darbdienas steigā.



Tātad, nepieciešams:
125 g sviesta vai margarīna
125 g cukura
šķipsniņa sāls
3 olas
100 g miltu
100 g kartupeļu cietes
1 tējkarote cepamais pulveris
rīvēta citrona /vai apelsīna/ miziņa
Pagatavošana:
Izkausē un atdzesē sviestu. Tam pievieno cukuru un sāli, kārtīgi saputo, pa vieno iesit olas un puto. Iesijā cieti un miltus, sajauktus ar cepamo pulveri. Beigās pievieno rīvētu citrona miziņu. Mīklu lej ietaukotā formā, cep 180C 15 minūtes, pēc tam temperatūru samazina līdz 160C un cep vēl 40-45 minūtes. Kēksu pirms pasniegšanas atdzesē.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...