svētdiena, 2013. gada 30. jūnijs

Rabarberu un bumbieru krambls ar marcipānu

Šodien pagatavoju pēdējos vēl no mammas atvestos rabarberus. Tā kā man ļoti garšo drumstalkūkas jeb krambls /crumble/, nebija grūti izvēlēties, ka gatavošu to. Šī recepte ir no Gordon Ramsay krājumiem.

4 porcijām:
400 g rabarberi
1 gatavs bumbieris
100 g cukurs
130 g milti
50 g sviests
130  g marcipāns
mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, arī bumbieri nomizo un sagriež. Visu saliek i karstumizturīgā traukā ar tilpumu 1,2 l un pārkaisa ar pusi no cukura daudzuma.
Atlikušo cukuru sajauc kopā ar miltiem un kubiņos sagrieztu sviestu, saberž drumstalas, pēc tam pievieno uz rupjās rīves sarīvētu marcipānu.
Drumstalas pārber rabarberiem un bumbierim, tad pārkaisa mandeļu skaidiņas. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 180C 35-40 minūtes. Ja krambls pārāk ātri apbrūnē, trauku pārklāj ar foliju.
Ēd ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...