pirmdiena, 2013. gada 3. jūnijs

Aukstā zupa ar gurķiem un biezpienu

Neapšaubāmi biešu aukstā zupa ir vispopulārākā un biežāk gatavotā ne vienā vien ģimenē. Tomēr ir arī vēl citi varianti, kā pagatavot zupu, kas ir ne mazāk atspirdzinoša un sātīga karstā vasaras dienā. Šī zupa vairāk pie dūšas būs tiem, kas nav vienaldzīgi pret biezpienu, jo tā garša zupā ir pietiekami izteikta.


Nepieciešams:
150-200 g biezpiens
4 lauka gurķi
2 cieti vārītas olas /kas vēlas, var likt klāt arī vairāk/
1 l kefīrs
zaļie lociņi, dilles 
sauja spinātu /nav obligāti/
sāls
Pagatavošana:
Gurķus sagriež salmiņos, olas sarīvē. Blenderī ielej apmēram glāzi kefīra, pievieno biezpienu, spinātus, mazliet lociņus un dilles, visu kārtīgi sablenderē. Biezpienu var arī saberzt vai daļu sablendēt un pārējo - sadrupināt.
Traukā saliek gurķus, olas un sasmalcinātus zaļumus, pārlej ar sablenderēto masu, pielej atlikušo kefīru, samaisa un pieber sāli. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Zupai kefīra vietā var izmantot atdzesētu vārītu ūdeni, papildinot to ar skābo krējumu.

1 komentārs:

  1. paldies, paldies! piedavaju sadarbibu: es tulkosu dazas zupas receptes un prezenteshu tos sava majas lapa tarelka-supa.ru prieksh krievu auditorijas! rakstot komentarus viena otrai mes pacelsim musu blogus reitinga :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...