otrdiena, 2013. gada 21. maijs

Rabarberu mandeļu pīrāgs

Nu jau var teikt, ka tā ir tradīcija - kad ciemos atbrauc mana krustmeita Marija, gatavojam ko gardu. Citreiz tadžinu ar vistu, citreiz - pīrāgu vai kūku. Šoreiz jau iepriekšējā vakarā bija skaidrs, ka cepsim rabarberu pīrāgu, ko noskatīju BBCGoodFood. Kamēr es pa darbu, Marija jau visus priekšdarbus paveikusi, man atliek tik sajaukt mīklu un krāsnī - iekšā!
Oriģinālā pīrāgs saukts par rabarberu apelsīnu kūku, bet mums patika mandeļu garša, tāpēc mūsu versijā tas ir rabarberu mandeļu pīrāgs.


Sastāvdaļas formai 23 cm diametrā:
400 g rabarberi
280 g cukurs
225 g mīksts sviests
sula un rīvēta miziņa no 1 apelsīna /miziņu nepievienoju/
100 g mandeļu milti
225 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
3 olas
sauja mandeļu skaidiņu
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura /no kopējā daudzuma/ un atstāj uz 30 minūtēm, lai izdalās sula.
Bļodā ar mikseri saputo cukuru, sviestu, apelsīna miziņu un sulu. Pēc tam pa vienai piesit olas, sajauc, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, tad pievieno mandeļu miltus, bet beigās iejauc rabarberus ar visu sulu. Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā, izlīdzina, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un cep 180C ~1 stundu līdz pīrāgs zeltaini brūns. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja pīrāgs vēl nav gatavs, bet virspuse pārāk apcepusies, formai pārklāj foliju un turpina cept līdz pīrāgs gatavs.
Pīrāgu atdzesē ~15 minūtes, pārkaisa ar pūdercukuru un griež gabalos.


1 komentārs:

  1. Pagajushajaa nedeljas nogalee izcepu sho piiraagu. Izdevaas burviigs! Paldies par recepti! :) (cukuru gan pieliku kadus 150 g tikai un arii bija labi!)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...