sestdiena, 2013. gada 11. maijs

Māmiņdienā - cepta siera kūka ar persikiem

Rīt ir vieni no sirsnīgākiem un mīļākiem pavasara svētkiem - Mātes diena jeb Māmiņdiena.  Tā nu šogad sanācis, ka pie mūsu omes kopā varam sanākt dienu iepriekš, un iepriecināt ar siera kūku. Tās viņai garšo vislabāk:)


Formai 23 cm diametrā vajadzēs:
pamatnei:
180 g cepumi /man Selga ar iebiezinātā piena garšu/
~80 g sviests
pildījumam:
400 g biezpiens /man igauņu rikotas biezpiens/
400 g svaigais siers /ņēmu Kāruma klasisko/
100 g cukurs
3 olas
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote kukurūzas ciete
cukursīrupā konservētu persiku pusītes
Pagatavošana:
Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu. Sagatavo atveramo formu - apakšā var ieklāt cepamo papīru, bet sānus iesmērē ar sviestu. Formas apakšā ieklāj cepumu kārtu un kārtīgi piespiež /var izmantot glāzi vai ko tamlīdzīgu/.
Pagatavo pildījumu - olas saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Biezpienu, ja tas ir graudains, sablendē vai izberž caur sietu. Tad pievieno svaigo sieru, pievieno olas, kukurūzas cieti un sajauc tā, lai veidojas viendabīga masa.
Daļu masas klāj formā uz cepumu kārtas, virsū liek nosusinātas persiku pusītes un pārlej atlikušo siera masu. 
Cep 150C 60-70 minūtes līdz kūkas virspuse zeltaini brūna. Kūku atdzesē, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...