trešdiena, 2013. gada 1. maijs

Kārtainie mēlīšu salāti

Šo salātu recepti atradu vecā padomju laika sieviešu žurnālā. Tajā gan minēts, ka salāti paredzēti vecgada svinību galdam, bet manuprāt, tas nav tik būtiski un salāti der arī citām svētku reizēm. It īpaši tāpēc, ka tie ir atsvaidzinoši un garšīgi.


vārīta cūkas mēle /ja ņem liellopa mēli, pietiks ar pusi/
2 vārīti burkāni
2 marinēti gurķi
puse svaigais garais gurķis
2 citi vārītas olas
majonēze
Pagatavošana:
Gurķus, burkānus un mēli sagriež kubiņos, olas - sarīvē. 
Salātus liek kārtās, pa vidu klājot nedaudz majonēzes - vispirms burkāni, tad marinētie gurķi, mēle, svaigs gurķis, atkal burkāni, gurķi utt.. kā pēdējo kārtu liek olu. Salātus noliek vēsumā ~30 minūtes, lai savelkas.
Var pasniegt kā kokteiļsalātus vai kārtot lielākā traukā.
Ja salātus vēlas pikantākus, majonēzi var sajaukt ar mārrutkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...