ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Apelsīnu mafini

Kad izņēmu no krāsns, nodomāju, ka  mafini izdevušies tikpat saulaini kā šobrīd ārā laiks. Ir taču man taisnība, vai ne? :)

Nepieciešams:
100 ml svaigi spiesta apelsīnu sula /man vajadzēja divus nelielus, bet sulīgus apelsīnus/
100 ml piena
75 g kausēts sviests
1 ola
250 g miltu
1 ēdamkarote ar kaudzi mandeļu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
pustējkarote dzeramā soda
3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, pievieno mandeļu miltus, cepamo pulveri, sodu un cukuru, sajauc. Citā traukā sajauc apelsīnu sulu ar pienu, iesit olu, pievieno kausētu sviestu un viegli sakuļ. Tad miltu maisījumā iejauc šķidrās sastāvdaļas - samaisa kopā tikai tik daudz, lai sastāvdaļas savstarpēji sajaucas, ne vairāk.
Mīklu sapilda formiņās - apmēram 2/3 un cep 180C 20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...