otrdiena, 2013. gada 16. aprīlis

Cepammaisā cepts marinēts cauraudzis

Kā jau cepammaisā gatavota gaļa, tā ir mīksta, sulīga un aromātiska. Šoreiz atšķirībā no citās reizēs gatavotās gaļas, jau uzreiz sagriezu to šķēlēs. Tomēr tas nav stingri noteikts - var iemarinēt un cept veselu gaļas gabalu, tikai tas prasīs nedaudz ilgāku laiku.



Nepieciešams:
~ 1 kg cauraudzis
marinādei:
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes sojas mērce
2 tējkarotes medus
1 apelsīna sula
1/4 tējkarotes kajēnas pipari
šķipsna sāls /lai gan soja mērce dod sāļu garšu, es sāli pielieku - ne daudz, tikai šķipsnu, bet garša ir izteiktāka/
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs un saliek traukā. Citā traukā sajauc marinādi un pārlej gaļai, kārtīgi samaisa un atstāj marinēties, vismaz uz 2 stundām.
Pēc tam gaļu saliek cepammaisā, maisam aizsien galu ~6-8 cm attālumā no augšas un vairākās vietās izdur caurumus karstā gaisa cirkulācijai. Maisu liek karstumizturīgā traukā un cep 180C 60-80 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...