pirmdiena, 2013. gada 1. aprīlis

Ātrais kāpostu pīrāgs

Kad svētku dienās tik daudz gardumu un dažādu saldumu ēsts, gribas uzkost ko vienkāršu, bez īpašiem izsmalcinājumiem. Tad pašā laikā ir uzcept šo pīrāgu - ātri, vienkārši, sātīgi.


4 porcijām:
mīklai:
1 glāze skābais krējums
1 glāze milti
1 ola
pustējkarote cepamais pulveris
pustējkarote sāls
tējkarote cukurs
100 g mīksts sviests
pildījumam:
200 g kāposts
50 g sviests
sāls
Pagatavošana:
Sajauc mīklu no minētajām sastāvdaļām. Ietaukotā veidnē /izmantoju cepamo trauku 22x15 cm/ lej pusi mīklas, tai virsū vienmērīgi uzber sīki sagrieztus kāpostus, pārkaisa sāli un uzliek sviesta piciņas. Kāpostu kārtai pārlej otru pusi mīklas, cepamo trauku liek cepeškrāsnī un cep 200C 30-40 minūtes. Gatavu pīrāgu pārsmērē ar kausētu sviestu, sagriež gabalos un pasniedz - silts tas būs visgaršīgākais.

Bet aiz loga 1.aprīlis jokojas uz nebēdu - snieg un puteņo.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...