otrdiena, 2013. gada 26. marts

Vārītais krēms ar sviestu tortēm un kūkām

Universāls krēms, ko var izmantot dažādu kūciņu, kūku un tortu pagatavošanā.
Krēmam pēc garšas var pievienot vaniļas ekstraktu, citrona vai apelsīna miziņas, ruma vai mandeļu esenci, kakao.
Minētais sastāvdaļu daudzums ir optimāls kūkai ar krēmu vairākās kārtās, tādai kā Napoleons. Ja krēms nav nepieciešams tik daudz, gatavo tikai pusi porcijas.


Nepieciešams:
500 ml piens
6 olu dzeltenumi
6 ēdamkarotes cukurs
6 ēdamkarotes milti
400 g sviests
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pamazām pa vienai ēdamkarotei pievieno miltus. Tad pamazām lej klāt pienu un maisa, lai neveidojas kunkuļi. Tad trauku ar krēmu liek karstā ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.
Atdzisušam krēmam pamazām, pa ēdamkarotei, pievieno mīkstu sviestu un maisa līdz masa paliek viendabīga un vijīga.

3 komentāri:

  1. Sveiki. Vai jums maz izveidots video par bārīto krēms gatavošanu? (Var arī būt angļu valodā)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pati gan video neesmu veidojusi, bet recepte patiešām ir tik vienkārša, ka krēmu var pagatavot arī bez video pamācības :)

      Dzēst
  2. Vai parasto miltu vietā var lietot kukurūzas miltus(corn flour)?

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...