trešdiena, 2013. gada 27. marts

Oliņ boliņ jeb Našķis Lieldienas gaidot

Oliņ-boliņ džimpiņ-rimpiņ kājiņ-vējiņ BUMS!
Bērnības mīļākais skaitāmpantiņš, kas manuprāt tik precīzi atbilst šai nedēļas nogalei, kad gaidām Lieldienas un lielās olu kaujas.
Bet kamēr olas vēl tikai gaida savu īsto brīdi krāsu pārvērtībām, pagatavoju gardumu, ar kuru var našķēties gan Lieldienās, gan Ziemassvētkos. Tomēr par godu Lieldienām, to veidoju olas formā. Kas tad tas ir par gardumu? Nosaukums ir īsti ikdienišķs un neliecina par tā īsto garšu - kūciņa "Kartupelis".


Nepieciešams:
300 g cepumi /man Selga klasiskie/
150-170 g iebiezinātais piens
3 ēdamkarotes kakao /nesaldināts/
150 g sviests
pēc vēlēšanās 1-2 ēdamkarotes liķieris vai rums /ja jau olu svētki, tad lai iet olu liķieris/
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcina blenderī un sajauc ar kakao pulveri. Citā traukā sajauc mīkstu sviestu ar iebiezināto pienu. Pēc tam abas masas sajauc kopā, pievieno alkoholu. Ja vēlas, masai var pievienot arī sukātus, riekstus, žāvētos augļus.
No masas veido kūciņas, ja vēlas, var apviļāt pūdercukurā vai kakao, un liek vēsumā vismaz 2-3 stundas.
Es kūciņas izveidoju kā oliņas un pārlēju ar cukura glazūru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...