svētdiena, 2013. gada 31. marts

Lieldienu biezpiena pasha

Priecīgas un gaišas Lieldienas!
Mūsmājās tā ir tradīcija Lieldienu rītā galdā celt arī pashu. Ar to mielojamies paši un cienājam tos, kas Lieldienās iegriežas mūsmājās.



Nepieciešams:
800 g biezpiens
4 olu dzeltenumi
200 g sviests
400 ml saldais krējums
200 g cukurs
2-3 saujas dažādi žāvētie augļi /es liku dzērvenes un aprikozes, var klāt likt arī sukādes un riekstus/
rīvēta citrona vai apelsīna miziņa, vaniļas cukurs pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Saberž biezpienu. Sviestu saputo ar apmēram pusi cukura un sajauc ar žāvētiem augļiem /lielākos sagriež mazākos gabaliņos/. Ja vēlas, tad pievieno arī rīvētu citrona vai apelsīna miziņu un vaniļas cukuru.
Olu dzeltenumus samaisa ar pārējo cukuru. Katliņā lej saldo krējumu un karsē līdz vārīšanai, tad pamazām lej klāt olu maisījumu un maisa līdz masa sabiezē, bet neuzvāra.
Kad tā nedaudz atdzisusi, sajauc ar biezpienu un sviestu.
Masu lej veidnē, kurā ieklāta divās kārtās salocīta marle. Ja nav speciālās pashas veidnes, tās vietā ērti izmantot jaunu keramikas puķu podiņu - tam ir gan atbilstoša forma, gan caurums apakšā, kas ļauj notecēt liekajam šķidrumam. Veidnei uzliek slogu un liek vēsumā - vismaz uz nakti.
Gatavai pashai noņem marli un dekorē pēc vēlēšanās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...