svētdiena, 2013. gada 10. marts

Lazanja ar baklažāniem un spinātiem

Ne reizi vien esmu paudusi savu sajūsmu par spinātiem. Tagad tie ir pieejami cauru gadu - svaigā vai saldētā veidā, un nav nekādu problēmu pagatavot burvīgus ēdienus!


4-6 porcijām nepieciešams:
2 baklažāni
~200 g lazanjas plāksnes
400 g rikota vai biezpiens
400 g saldēti spināti
1 ola
40 g cietais siers
250 g mocarella /es nepažēloju un izmantoju 3x125g, tātad veselus 375 g!/
2 ēdamkarotes olīveļļa
sāls, pipari
1,5 glāzes marinara mērce
Pagatavošana:
Baklažānus sagriež ripās ~1 cm biezās šķēlēs, saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārslaka ar olīveļļu, sāli un pipariem un cep 200C 15-20 minūtes. Tad izņem no krāsns un atdzesē.
Spinātus atkausē, nolej lieko šķidrumu. Rikotu saspaida ar dakšiņu, piesit olu, pieber sāli, piparus, rīvētu cieto sieru un pievieno spinātus, visu kārtīgi sajauc kopā. Mocarellu sagriež šķēlēs vai sarīvē.
Cepamajā formā /izmantoju lazanjas cepamo formu 28x18x7cm/ liek ~1/3 daļu tomātu mērces, tai virsū kārto lazanjas plāksnes, tad pusi rikotas spinātu masas, nākamo kārtu liek 1/3 daļu mocarellu, pēc tam baklažānus - apmēram pusi no daudzuma, tad atkal visu pēc kārtas - tomātu mērci, lazanjas plāksnes, atlikušo pusi rikotas spinātu masu, 1/3 daļu mocarellas, baklažānus. Kā pēdējo kārtu uzliek mērci. Trauku pārklāj ar foliju un cep 30 minūtes 200C, tad foliju noņem, uzliek atlikušo mocarella sieru un cep vēl 15 minūtes.


2 komentāri:

  1. Ļoti gardi! Lieliska pārmaiņa pēc ierastajām lazanjām, kuras biju līdz šim gatavojusi ar bešamel mērci. Paldies :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...