pirmdiena, 2013. gada 18. marts

Burkānu kartupeļu sacepums

Vai jums tā nav, ka tuvojoties pavasarim, nepavisam vairs negribas kartupeļus? Ja vēl piedāvātu jaunos kartupelīšus, tad, protams, cita lieta... Vēl arī ar kartupeļu pankūkām varētu sakārdināt :). 
Bet kādi vēl varianti, ja pagrabā saglabājies kāds spainis pērno kartupeļu? Nu, ja ir arī pāris burkāni, tad iesaku izmēģināt pagatavot šo sacepumu, kas gan drīzāk līdzinās pudiņam - tāds gaisīgs un maigs. Savukārt no burkāniem tam skaista oranžīgi zeltaina krāsa.


4-6 porcijām nepieciešams:
800 g vārīti kartupeļi un burkāni, apmēram uz pusēm, man pa vidu arī viens rācenis
4 olas
100 ml saldais krējums
80 g rīvēts siers /izmantoju Holandes sieru/ 
1-2 ēdamkarotes milti
sāls, garšvielas
sviests
garšaugi - es pievienoju ~1 ēdamkaroti kaltētus maurlokus
Pagatavošana:
Novāra dārzeņus līdz tie mīksti, saliek bļodā un sablendē vai saspaida ar dakšiņu. Pa vienai piesit olas, sajauc, pievieno saldo krējumu, miltus, sāli, sieru, garšvielas pēc savas izvēles, sasmalcinātus garšaugus. Samaisa viendabīgu masu biezeņa konsistencē.
Masu lej ar sviestu iesmērētā kēksa cepamformā, virsū saliek mazas sviesta piciņas un cep 180C 40-45 minūtes.
Var pasniegt gan kā piedevu, gan patstāvīgu maltīti kopā ar skābo krējumu, kādu mērci, piemēram, sēņu vai zaļajiem salātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...