svētdiena, 2013. gada 10. marts

Ātrā Marinara mērce

Marinara /Mariner/ mērce nāk no Dienviditālijas un tradicionāli tās pagatavošanā tiek izmantoti tomāti, ķiploki, zaļumi, sīpoli. Tomēr tai ir arī daudz variāciju - mērcei var pievienot kaperusolīvas, dažādas garšvielas un garšaugus. 
Šī ārkārtīgi vienkāršā tomātu mērces recepte ir glābiņš situācijā, ja ātri jāpagatavo maltīte, jo tā ideāli der gan pastai, picai, rīsiem, jūras veltēm, gan kā mērce dažādām uzkodām.


~1,5 glāzes mērcei nepieciešams:

lielā kārba konservētu tomātu
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
neliela lauru lapa
1 tējkarote oregano
olīveļļa
svaigs baziliks /es šoreiz aizvietoju ar kaltētu baziliku/
Pagatavošana:
Sasmalcina ķiploka daiviņas un apcep eļļā, tad pievieno sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, lauru lapu, sāli, piparus, oregano un uz mazas uguns maisot karsē ~20 minūtes. Noņem no uguns un pēc garšas pievieno sasmalcinātas svaiga bazilika lapiņas.
Lai gan mērces receptēs netiek minēts cukurs, es to mazliet piemetu, tikai kādu pustējkaroti, bet tā man garšoja daudz labāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...