svētdiena, 2013. gada 10. marts

Ābolu kūciņas

Kūciņas kā gleznas! Šo ne tikai skaisto, bet arī gardo kūciņu no gatavas kārtainās mīklas un dažiem āboliem var pagatavot pusstundas laikā.


12 kūciņām nepieciešams:
500 g kārtainā bezrauga mīkla
4 skābeni āboli
100 g tumšā šokolāde
cukurs
sviests
pūdercukurs pārkaisīšanai
pāris ēdamkarotes citronu sulas
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu atkausē un nedaudz izrullē. Ar krūzīti vai glāzi /es izmantoju martini glāzi/ izspiež aplīšus, ja nepieciešams, palīgā ņem asu nazi. 
Aplīšus saliek uz plātī ieklāta cepampapīra un sadursta ar dakšiņu.
Ābolus sagriež plānās daivās un pārslaka ar citronu sulu, lai nepaliek tumši. Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad katram mīklas aplītim uzklāj pa tējkarotei vai mazliet vairāk. Virs šokolādes pamīšus sakārto ābolu šķēlītes, pārkaisa ar cukuru un uzliek piciņu sviesta. Cep 200C ~20 minūtes. Gatavas kūciņas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Man šoreiz pūdercukura vietā patrāpījās vaniļas cukurs :)


Skaistāk izskatās, ja āboliem ir sārti vaidziņi, bet garšu neietekmēs, ja izvēlēsies zaļus vai dzeltenus ābolus. Šokolādes vietā kūciņai var izmantot arī medu vai riekstu krēmu Nutella.

3 komentāri:

  1. Skaistas kūciņas.. tie āboli kā rozītes izskatās :) Būs man jāatcerās šitā ideja, kad pienāks rudenī ābolu laiks.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā - rožainas ābolmaizītes:) Noteikti izmēģini, tas patiešām ir ļoti viegli un ātri!

      Dzēst
  2. Nu gaidīju, gaidīju kaut ko atkal tik foršu! Sagaidīju ar - tādas maizītes ka prieks!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...