trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Ziemas dārzeņu karijs

Šorīt visi apstākļi bija kā radīti slēpošanai. Laiks atbilstošs - saule, mīnusi pareizie, sniegs - atliku likām, trases arī iebrauktas. Tik... tāds skumjš fakts, ka man nav slēpju. Hmm, varbūt tomēr jāpadomā par to iegādi? Brist pa sniegu, kas līdz ceļiem, ir forši, bet tas tomēr pamatīgi nogurdina :) Bet siltu ēdienu vajag gan pēc slēpošanas, gan pastaigas pa mežu. Izvēlējos gatavot dārzeņu kariju - aromātisku, asu, sildošu un sātīgu!


Sastāvdaļas:
3 kartupeļi
gabaliņš ķirbja
1 baklažāns
1 sīpols
1 paprika /lai krāsaināk, var ņemt dažādu krāsu paprikas/
augu eļļa
karijs, karija pasta vai cits garšvielu maisījums pēc izvēles
mazā kārba konservētu tomātu bez mizas
200 ml kokosriekstu piens
Pagatavošana:
Kartupeļus, ķirbi un baklažānu sagriež apmēram vienāda lieluma gabaliņos, saliek lielākā karstumizturīgā traukā un kārtīgi sajauc ar pāris ēdamkarotēm eļļas un kariju /daudzums katram var būt atšķirīgs - atkarīgs no pašas garšvielas un gatavotāja garšas izjūtam/. Es sāli neliku, bet, ja bez tā nevar, tad pieber arī to.
Trauku ar dārzeņiem liek cepeškrāsnī un cep 200 C ~pusstundu. 
Pa to laiku sagriež sīpolu un dziļā pannā karstā eļļā cep līdz tas kļūst zeltaini brūns un mīksts, pārkaisa kariju, sajauc un cep vēl 1-2 minūtes. Pēc tam pievieno kokosriekstu pienu, sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, ja nepieciešams, var pieliet mazliet ūdeni, karsē pāris minūtes.
Tad maisījumam pievieno ceptos dārzeņus un strēmelēs sagrieztu papriku, sajauc un uz lēnas uguns karsē ~15 minūtes.
Ja vēlas, klāt var ēst rīsus vai uzkost naan maizīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...