sestdiena, 2013. gada 16. februāris

Zemeņu zupa ar biezpiena klimpām

Šodiena ir īpaša. Šodien mums piebiedrojas jauna iemītniece. Ar skaistu, neparastu vārdu - Pienene. Neparasts ir ne tikai vārds, neparasta ir arī mazā kaķenīte - vienu zilu, otru zaļu actiņu.
Kamēr Pienene brauc, gaidīšanas satraukumu mazinām ar burvīgu saldēdienu - zemeņu zupu, klāt tai klimpas no lauku biezpiena. Šoreiz zupa gatavota no saldētām ogām, bet sezonas laikā tā protams tiek gatavota no svaigām zemenēm.


Nepieciešams:
zupai: 
200-250 g zemenes
1,5 l ūdens
4 ēdamkarotes vai vairāk cukurs
citronskābe
~1 ēdamkarote kartupeļu cietes /atkarībā no tā, cik biezu zupu vēlas/
klimpām:
250-300 g biezpiens
2 olas
1-2 ēdamkarotes milti
cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
Ogas saspaida un pārlej ar ūdeni, uzvāra, pievieno cukuru, pēc garšas citronskābi. Beigās pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra.
Biezpienu saberž /ja ir vēlēšanās, biezpienu var samalt, bet šoreiz kārojās sajust biezpiena graudus, tāpēc to vienkārši atstāju, kāds ir/, pievieno olas, cukuru, miltus un samīca. No masas veido mazas klimpas, liek verdošā ūdenī un vāra līdz tās uzpeld.
Zupu pasniedz atdzisušu, klāt liekot klimpas.

2 komentāri:

  1. Paldies par recepti! Tagad ar nepacietību gaidīšu zemeņu laiku. : )

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ņemot vērā, ka tas laiks skrien vēja spārniem - tad neko daudz vairs nav jāgaida! Bet, ja pavisam godīgi - es arī dikti gaidu zemeņu laiku! :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...