svētdiena, 2013. gada 10. februāris

Karamelē cepts ananāss

Nemaz tik daudz nav vajadzīgs, lai no vienkārša ananāsa "uzburtu" burvīgu desertu.
Līdzīgi var pagatavot arī citus augļus, piemēram banānus, ābolus, bumbierus. Vienīgais - tiem jābūt pietiekami stingriem, lai cepoties tie neizjuktu un nepārvērstos biezenī.


2-4 porcijām nepieciešams:
1 ananāss
3 ēdamkarotes sviests
4-6 ēdamkarotes brūnais cukurs
citrona vai laima sula /nav obligāti/
pasniegšanai:
drupināti rieksti vai kokosriekstu skaidiņas
svaigas piparmētras lapiņas
Pagatavošana:
Ananāsu notīra un sagriež diezgan biezās šķēlēs.
Pannā izkausē sviestu un ananāsa šķēles apcep no abām pusēm līdz tās zeltaini brūnas. Pārkaisa cukuru, ja vēlas, apslaka ar citrona vai laima sulu un cep vēl pāris minūtes, lai cukurs karamelizējas.
Pasniedz pārkaisītu ar drupinātiem riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām kopā ar dabīgo jogurtu vai saldējumu.
Uzskatāmi, kā notīrīt ananāsu -
http://blog.junbelen.com/2010/03/10/how-to-peel-and-cut-a-fresh-pineapple/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...