trešdiena, 2013. gada 2. janvāris

Uzkodu maize ar vistu un zilo sieru

Vispirms - radošu, jaunām idejām bagātu 2013.gadu!
Un kāpēc gan gadu nesākt ar neparastas uzkodas pagatavošanu? Ceptu maizi, kuru tradicionālā izpratnē par maizi īsti saukt gan nevarētu. Galvenokārt tāpēc, ka pagatavošanā izmantota picas mīkla. Arī griezt to nav viegli, vieglāk - lauzt pa gabalam un uzkost kopā ar malku laba sarkanvīna.



Formai 10x20 cm nepieciešams:
1/2 no norādītā mīklas daudzuma
~500 g vārīta vistas fileja /es vārīju ~10 minūtes/
70-80 g zilais siers
piparu mērce /man - Frank`s RedHot/ vai kāda cita mērce pēc izvēles
1 ēdamkarote sviests
2 ķiploku daiviņas /izmantoju ķiploku granulas/
Pagatavošana:
Mīklu izrullē iespējami plānu un to viegli pārsmērē ar piparu mērci, tad ar asu nazi /labi noder picas nazis/ sagriež taisnstūros, kas ir atbilstoši cepamās formas izmēriem - tās platumam un augstumam.
Tā kā manas cepamās formas izmērs ir 10x20 cm ar dziļumu 5 cm, mīklu sagriezu 5x10 cm gabalos.
Pēc tam sāk kārtot - kā apakšējo kārtu liek vienu plāksni mīklas, tai virsū mazos gabaliņos sagrieztu  vai saplucinātu vistas fileju, pārkaisa ar sadrupinātu sieru, atkal mīklas plāksni utt. Lai būtu vieglāk un arī ērtāk, es liku 3-4 mīklas plāksnes ar pildījumu vienu virs otras, ieliku formā un tad kārtoju nākamo.


Kad visa mīkla ar pildījumu formā ir sapildīta, formu liek cepeškrāsnī un 180C cep ~15 minūtes, tad formu izņem un maizi pārsmērē ar kausētu sviestu, sajauktu ar sasmalcinātu ķiploku /vai ķiploka granulām/ un cep vēl 25-30 minūtes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...