pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Ar burkāniem un marinētiem gurķiem sautēta liellopa sirds

Subprodukti mūsu ēdienkartē parādās salīdzinoši maz, laikam izņemot vistu akniņas. Tās diezgan regulāri tiek iekļautas dažādās uzkodās vai pamatēdienos.
Es pati līdz šim liellopa sirdi iegādājos, kad plānos bija pildītu pankūku gatavošana. Tomēr šī maltīte man ir kā pamudinājums pārskatīt iespējas liellopa sirdi gatavot ne tikai pankūku pildījumiem.


Nepieciešams:
liellopa sirds, ~800 g
2 burkāni
1 sīpols
marinēti gurķi /ņēmu mazos pipargurķīšus, ~150 g/
1 ēdamkarote miltu
1-2 ēdamkarotes tomātu pasta
sāls, pipari
lauru lapa
kaltēti zaļumi /man pētersīļi un maurloki/
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sirdi kārtīgi zem tekoša auksta ūdens nomazgā, nogriež taukus, plēves, cīpslas un sagriež nelielos gabaliņos. Sakarsētā pannā apcep sagrieztos gabaliņus, tad pārkaisa ar miltiem un turpina cept vēl pāris minūtes. Pārliek katliņā un pārlej ar ūdeni tik daudz, lai gabaliņi būtu nosegti. 
Pannā apcep sagrieztus sīpolus un burkānus, pievieno gabaliņos sagrieztus gurķus un tomātu pastu, samaisa un visu kopā pasautē, tad liek klāt katlā. Pieber sāli, piparus, pieliek lauru lapu, kaltētus zaļumus un uz mazas uguns sautē gatavu.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...