ceturtdiena, 2012. gada 13. decembris

Vienkāršā biešu zupa

Lai arī vienkārša, bet garšīga, turklāt ātri un vienkārši pagatavojama zupa. Un vēl ne mazāk svarīgi - aukstumā šāda zupa kārtīgi sasilda!
 
Nepieciešams:
2-3 vārītas bietes
2 sīpoli
1-2 ķiploka daiviņas
1-2 ēdamkarotes tomātu mērce
2-3 kartupeļi
1 burkāns
2 speķa šķēles /man vislabāk tīk Rubeņu, bet tā ir gaumes lieta, tikpat labi speķa vietā var likt arī kūpinātu cūkas krūtiņu vai gaļu nelikt vispār/
sāls, pipari
Pagatavošana:
Uz rupjās rīves sarīvē bietes. Pannā apcep mazos gabaliņos sagrieztu speķi un sasmalcinātus sīpolus, pievieno bietes, pēc tam tomātu mērci un visu kopā apcep. Katliņā uzvāra buljonu vai ūdeni, liek tajā gabaliņos sagrieztu burkānu, mazliet vēlāk - kartupeļus un vāra gandrīz gatavus. Pievieno apceptās bietes, sīpolus, speķa gabaliņus un vāra 10 minūtes.
Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno sakapātu ķiploku, pēc garšas sāli, piparus.
Pasniedzot pārkaisa zaļumus un pievieno skābo krējumu.
Zupai var pievienot šampinjonus vai citas sēnes. Tās sagriež un apcep kopā ar speķi un sīpoliem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...