sestdiena, 2012. gada 22. decembris

Sārti karamelizētie ābolīši

Šādi karamelizēti ābolīši tradicionāli dabūjami Ziemassvētku tirdziņos kā našķis nosalušo apmeklētāju kārdināšanai. Pagatavošana ļoti vienkārša, aizņems ne vairāk kā 15-20 minūtes. Pat ja āboli ne īpaši garšo, šādi ābolīši lieliski izrotās jūsu svētku galdu.


Kārtīgi nomazgā 4 nelielus ābolīšus un nosusina. Katrā ābolītī pie kātiņa iedur iesmu /es izmantoju fondī iesmiņus/.
Katliņā ielej 50 ml ūdens un tam pievieno 150 g cukura un 30 g medus. Uz lēnas uguns karsē masu gandrīz līdz tā sāk karamelizēties. Tad pievieno 1 ēdamkaroti kafejnīca citronu sulas un 15 pilienus /vai pēc vajadzības/ sarkano pārtikas krāsvielu. 
Kad sīrups gatavs, tajā iemērc katru ābolu un apgroza, lai karamele to pilnībā apņem. Tad ābolus sakārto uz ieeļļota pergamenta papīra un ļaut notecēt liekajam sīrupam un tam sacietēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...