trešdiena, 2012. gada 19. decembris

Krējuma pīrāgs ar avenēm

Mīksts pīrāgs maigu garšu. Ogas var izvēlēties pēc savas gaumes - avenes, zemenes, mellenes... Vasarā - svaigas, tagad ziemā - saldētas.


Nepieciešams:
200 g skābais krējums
300 g milti
4 olas
250 g cukurs
100 g sviests
1 tējkarote cepamais pulveris
200-300 g saldētas avenes /vai citas ogas pēc izvēles/
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru, pievieno kausētu sviestu, krējumu, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sajauc viendabīgu mīklu. Ietaukotā formā /26-28 cm diametrā/ ielej pusi vai vairāk mīklas, pārber ogas un virsū uzlej atlikušo mīklu.
Cep 180C ~40 minūtes.
Pīrāgu var cept arī mazāka izmēra formā, tad tas būs biezāks. Šajā gadījumā cepšanas laiks var mainīties, bet, ja ir šaubas, gatavību var noteikt ar koka irbulīti - ja to iedurot pīrāgā, irbulītis paliek sauss, pīrāgs gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...