piektdiena, 2012. gada 9. novembris

Saldskābā tomātu zupa ar olām

Atšķirībā no Eiropas virtuves Ķīnā tomāts netiek uzskatīts par dārzeni, bet gan par augli. Tāpēc visiem ēdieniem, kur tiek pievienots tomāts, pievieno arī cukuru, tā pastiprinot tā saldi skābo garšu.
Parasti Ķīnā saldi skābos ēdienus uzskata par piemērotiem vasarai, jo tie palīdzot karstumā atvēsināt organismu. Man gan tas nav šķērslis gatavot šo gardo zupiņu arī vēsākā rudens dienā. Paši ķīnieši īsti to kā zupu gan neēdot - drīzāk kā mērci pie vārītiem rīsiem.
Nepieciešams:
2 vidēja lieluma tomāti
2 ķiploka daiviņas
augu eļļa cepšanai
2 olas
250 ml buljons
4 ēdamkarotes tomātu mērce
1 ēdamkarote sojas mērce
1 ēdamkarote rīsu vīns
pustējkarote sāls
6 tējkarotes cukurs
šķipsna baltie pipari
2 ēdamkarotes kukurūzas ciete
1 ēdamkarote galda etiķis 9%
zaļie lociņi
Pagatavošana:
Olas sakuļ un izcep kulteni, gatavu pārliek sietiņā.
Tomātiem noņem miziņu, izgriež kātiņus un sagriež gabaliņos. Vokā pāris minūtes cep sasmalcinātu ķiploku un tomātus līdz izdalās tomātu sula.
Tad pievieno buljonu, vīnu, tomātu mērci un sojas mērci, gatavo pāris minūtes, lai tomāti paliek mīksti. Pievieno garšvielas. Atjauc kukurūzas cieti ar aukstu ūdeni attiecībā 1:1 un iebiezina zupu. Pielej etiķi, samaisa. Olu kulteni sadala kumosos un liek klāt zupai. Pasniedzot pārkaisa sagrieztiem zaļajiem lociņiem.

3 komentāri:

  1. kas ir rīsu vīns? vai var lietot parastu vīnu?
    un kā ir ar rīsu etiķi?

    ļoti gribu uztaisīt, bet ar vīnu nav skaidrs. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, rīsu etiķis der! Bet rīsu vīns ir tas pats sake vai sakē /nezinu, kā īsti pareizi ir/. Iespējams, ka zini pēc tāda nosaukuma?

      Dzēst
    2. varbūt ir kādi citi ēdieni, kuros varētu sakē izmantot?
      tas tā, varbūt kaut kad varētu kādu tādu recepti ielikt, jo pēc šīs zupas noteikti paliks pāri. :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...