sestdiena, 2012. gada 17. novembris

Picas mīkla

Šī mīkla ir vienkārši pagatavojama un izmantojama ne tikai picai, bet arī kā pamatne dažādiem pīrāgiem.
 
4 picām ~25 cm diametrā
550 g milti
14 g sausais raugs
1 tējkarote medus
240 ml silta ūdens
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote olīveļļa
Pagatavošana:
Sagatavo ieraugu - ~1/4 daudzuma ūdens izšķīdina medu un piejauc raugu, samaisa un atstāj aktivizēties, ~3 minūtes. 
Uz darba virsmas izsijā miltus, piejauc sāli, samaisa. Pievieno pārējo ūdeni, eļļu un ieraugu, samīca viendabīgu elastīgu mīklu. Mīklu liek bļodā, pārsedz ar dvieli un atstāj rūgt siltā vietā ~1 stundu. Tad mīklu sadala 4 apmēram vienādās daļās un atstāj vēl 15 minūtes. Pēc tam plāni izrullē un tālāk gatavo picu.
Ja nav iespējams visu mīklu izlietot uzreiz, to var sasaldēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...