otrdiena, 2012. gada 27. novembris

Krējuma gredzentiņi

Ko darīt, ja esi ticis pie lielāka daudzuma krējuma? Var ēst tāpat karotēm, klāt piekožot rupjmaizi. Var uzcept krējuma kēksu vai pudiņu. Varētu vēl kaut ko izdomāt. Bet man bija skaidrs, ka gribu pamēģināt ko citu - cepumus.

Nepieciešams:
300 g milti
200 g sviests
2 olas
90 g cukurs
200 g krējums
1 tējkarote cepamais pulveris
pustējkarote sāls
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu, krējumu. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, pieber sāli un sajauc mīkstu, plastisku mīklu. Iespējams, ka miltus vajadzēs vairāk kā norādīts.
No mīklas atplēš gabaliņu ~ valrieksta lielumā, starp plaukstām savirpina desiņu un galus salipina kopā, lai veidojas gredzentiņš.
Cepumus liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 180C 15 minūtes līdz cepumi zeltaini.
No minētā daudzuma sanāk ~35 cepumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...