sestdiena, 2012. gada 17. novembris

Krāsnī cepts cauraudzis ar kraukšķīgu ādu

Lai pagatavotu šo neticami gardo, sulīgo gaļu, būs vajadzīgs tikai pats gaļas gabals - 1-1,5 kg smags cauraudzis ar ādu, sāls, ķiploks un pavisam nedaudz augu eļļas.
 

Cauraudzim ar asu nazi ādā ik pa centimetram iegriež, tad gaļas gabalu ieberzē ar sāli un sasmalcinātu /vai izspiestu ķiplokspiedē/ ķiploku. Ja nepatīk ķiploks, var izmantot melnos piparus.  
Gaļu liek karstumizturīgā traukā ar ādu uz augšu un vienmērīgi pārlej mazliet eļļu. Trauku liek cepeškrāsnī un cep vispirms 220C 20-30 minūtes, tad karstumu samazina līdz 180C un cep vēl 50-70 minūtes līdz gaļa mīksta.
Ēd ar ceptiem vai sautētiem dārzeņiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...