ceturtdiena, 2012. gada 1. novembris

Karijs ar ziedkāpostiem, kartupeļiem un zaļajiem zirnīšiem

Lai gan dažas pēdējās dienas mūs priecē saule, gaisa temperatūra tomēr ir zema un organisms prasa ko sildošu. Karijs ir tieši tas, kas vajadzīgs - tas priecē gan ar skaisto krāsu, gan fantastisko smaržu un garšu.

 
2-4 porcijām nepieciešams:
1 liels sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
neliela galviņa ziedkāposts
2 -3 kartupeļi
glāze saldēti zaļie zirnīši
pusglāze dārzeņu buljons vai ūdens
250 ml kokosriekstu piens
1 ēdamkarote karijs /daudzums atkarīgs no katra garšas - patīk asāks, liek vairāk, ne tik ļoti - mazāk/
sāls
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu un cep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, samazina uguni un turpina maisot cept 8-10 minūtes. Tad pieber kariju, pielej buljonu, kokosriekstu pienu, sāli un samaisa. Pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu un uz mazas uguns vāra ~10 minūtes. Beigās pievieno zirnīšus un vēl pāris minūtes vāra.
Ēd ar rīsiem vai naan maizi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...