svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Dzērvenes pūdercukurā

Ja jau iesāku tēmu par dzērvenēm, tad jāturpina ar vēl vienu gardumu - dzērvenes pūdercukurā. 
Bērnībā, kad slimoju, kāds no pieaugušajiem vienmēr atnesa krūzīti ar cukurā apviļātām dzērvenēm. Kādreiz tiku arī pie veikalā pirktas paciņas. Pirmās parasti izlasīju ogas, kas biezākā cukura mētelītī. Iemet tādu mutē, uzkod un sajūti kā skābā sula sajaucas ar saldo cukuru. Ak, kas par neaizmirstamu garšu! Neviena konfekte blakus nestāv.
 
Nepieciešams:
1 glāze dzērvenes
1 glāze pūdercukurs + apviļāšanai un pārkaisīšanai
1 olas baltums
2 ēdamkarotes citrona sula
Pagatavošana:
Pūdercukuru sajauc ar citrona sulu, olas baltumu un kārtīgi sakuļ. Ar šo daudzumu pietiks arī vēl vienai glāzei dzērveņu.
No sākuma dzērvenes iemērc olbaltuma masā. Lēzenā traukā izsijā pūdercukuru, tad ar karoti ņem dzērvenes no olbaltuma, notecina un apviļā pūdercukurā. Ogas saliek lēzenā traukā vienā kārtā, pārkaisa ar pūdercukuru un ļauj nožūt. Es izmantoju cepamo plāti, kurā ieklāju cepampapīru.
Ja ogas nav paredzētas tūlītējai ēšanai, tās uzglabā cieši slēgtā traukā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...