piektdiena, 2012. gada 2. novembris

Cepumi ar svaigo sieru un mandeļu skaidiņām

No svaigā siera var izcept ne tikai fantastiski gardas siera kūkas. Ar to var pagatavot arī lieliskus cepumus. 
Nepieciešams:
100 g svaigais siers /izmantoju Filadelfijas/
200 g sviests
250 g milti
1/2 tējkarote sāls
100 g cukurs
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
apviļāšanai:
1 olas baltums
~100 g mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
Saputo mīkstu sviestu ar sieru, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu, pēc tam pieber sāli un iesijā miltus, samīca plastisku viendabīgu mīklu. No tās saveļ garenu desiņu /vai divas mazākas/, ietin pārtikas plēvē un ieliek uz pusstundu saldētavā.
Pēc tam desiņas apsmērē ar sakultu olas baltumu, apviļā mandeļu skaidiņās un ar nazi sagriež. Cepumus liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 18-20 minūtes 180C.
No minētā daudzuma iznāk ~25 cepumi.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...