pirmdiena, 2012. gada 12. novembris

Ceptas reņģes marinādē ar sīpoliem un burkāniem

No reņģēm var pagatavot dažādus vienkāršus un lētus, bet ne mazāk svarīgi - garšīgus ēdienus. Ceptas reņģes var ēst gan ar piedevām, gan bez, tās var izmantot situ un aukstu uzkodu pagatavošanā. 
Viena no iecienītākajām uzkodām ir ceptas reņģes marinādē ar sīpoliem un burkāniem, kas vienlīdz konkurē ar ceptām reņģēm baltā marinādē.


Nepieciešams:
  ~500 g reņģes
milti apviļāšanai
augu eļļa cepšanai
marinādei:
1 liels burkāns
1 liels vai 2 mazāki sīpoli
1 glāze ūdens
pusglāze galda etiķis
lauru lapa
sāls, cukurs
2-3 smaržīgie pipari
3-5 melnie pipari
Pagatavošana:
Iztīrītas reņģes apviļā miltos un cep no abām pusēm. Tās sakārto traukā, atdzesē un pārlej ar atdzesētu marinādi. 
Marinādi pagatavo šādi - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, sāli, cukuru un ripās sagrieztu burkānu. Vāra ~5 minūtes, tad pievieno ripās sagrieztus sīpolus un vāra vēl kādu minūti. Mums garšo, ja burkāni un sīpoli ir kraukšķīgi nevis mīksti, tāpēc svarīgi, lai tie nepārvārās. Pašās beigās pielej etiķi un uzvāra.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...