trešdiena, 2012. gada 17. oktobris

Vistas sautējums ar pupiņām un kukurūzu

Sātīgs vistas sautējums ar bagātīgu garšas buķeti.


4-6 porcijām nepieciešams:
1-1,2 kg vistas gaļa /man 6 šķiņķīši/
augu eļļa un sviests cepšanai
1 tējkarote maltas paprikas
1 paprika
2-3 sīpoli
mazā kārba tomāti savā sulā
100 ml sausais baltvīns
400 ml vistas buljons
1 tējkarote Worcestershire mērce
4-5 pilieni Tabasco mērce
pētersīļa zaļumi
mazā kārba konservētas pupiņas
mazā kārba konservēta kukurūza
sāls
1 ēdamkarote milti
Pagatavošana:
Vistas gabaliņus ierīvē ar sāli un papriku. Pannā uzkarsē eļļu un sviestu, cep vistas gabaliņus uz vidējas uguns no abām pusēm 10-15 minūtes līdz tie zeltaini brūni, pārliek sautējumā katlā. Tajā pašā pannā apcep sasmalcinātus sīpolus un papriku. Kad tie mīksti, liek klāt vistai. Pievieno arī buljonu, vīnu, tomātus, Worcestershire un Tabasco mērces, 1 ēdamkaroti sasmalcinātus pētersīļa zaļumus, sautē ~30 minūtes.
Sautējumam pievieno kukurūzu un pupiņas, sautē vēl 30 minūtes vai līdz gaļa mīksta. Nelielā daudzumā auksta ūdens iejauc miltus un iebiezina sautējumu, karsē vēl ~5 minūtes.
Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļa zaļumiem.

1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...