otrdiena, 2012. gada 2. oktobris

Tomātu zupa ar nūdelēm

Vienkārša, ātri pagatavojama zupa.

 
Nepieciešams:
2 litri gaļas buljons /vai dārzeņu/
2 burkāni
2 nelieli vai 1 lielāks sīpols
2 lieli tomāti
2 saujas nūdeles /vairāk vai mazāk - atkarībā no tā, cik biezu zupu vēlas/
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Tomātiem noņem miziņu un sasmalcina - es izmantoju blenderi, bet var arī sarīvēt. Burkānus un sīpolus sagriež salmiņos. Katliņā ielej eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Kad sīpols palicis caurspīdīgs, pievieno tomātu biezeni un sautē kādu minūti. Tad pielej karstu buljonu un uzvāra. Pieber nūdeles, vāra 2-4 minūtes, tad uguni izslēdz un atstāj ievilkties 10-15 minūtes.
Pasniedzot zupai var pielikt karoti krējuma un zaļumus, bet klāt uzkost grauzdētu maizīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...