trešdiena, 2012. gada 17. oktobris

Sviestā cepti asari

Asarus var pagatavot dažādi - gan cept uz pannas, gan cepeškrāsnī folijā. Šoreiz izvēlējos zivi cept. Cept teju vai tradicionāli - apviļātu olā un panētu miltos, tomēr ne pannā, bet krāsnī. Asari izcepās ļoti labi - vienmērīgi un ar kraukšķīgu garoziņu.
 

Zivīm notīra zvīņas, izķidā un ar asu nazi sānos vairākās vietās iegriež, lai garšas labāk sasūcas un zivs vienmērīgi izcepas.
Sajauc miltus ar sāli un maltu papriku - daudzums atkarīgs no zivju skaita un lieluma, proporcijas - pēc garšas. Citā traukā sakuļ olu. 
Uzkarsē cepeškrāsni un karstumizturīgā traukā izkausē sviestu - sviestam jābūt pietiekami daudz, tomēr ne tik daudz, lai zivs tajā peldētu. Tad zivi iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā miltu maisījumā no abām pusēm un liek sviestā. Cep 200C 30-50 minūtes, cepšanas laikā zivi apgriežot un ik pa laikam aplaistot ar sviestu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...