sestdiena, 2012. gada 27. oktobris

Siltie biešu salāti ar sinepju un fetas mērci

Īsti rudenīgi salāti - bagātīgu garšu un spēcinoši.


Nepieciešams:
4 bietes
1 sīpols
olīveļļa cepšanai
mērcei:
100 g feta
2-3 ēdamkarotes Dižonas sinepes
2 ēdamkarotes balzāmetiķis
sāls, pipari
Pagatavošana:
Bietes nomizo, sagriež 4 daļās un cep 200C 40-45 minūtes vai līdz tās mīkstas. 
Pannā uzkarsē eļļu un apcep riņķos sagrieztu sīpolu līdz zeltaini brūns, pievieno mazākos gabalos sagrieztas bietes un cep vēl pāris minūtes.
Mērcei sadrupina sieru, pievieno sinepes, balzāmetiķi, sāli, piparus. Traukā liek bietes ar sīpoliem, pārlej mērci, sajauc un tūlīt pasniedz. Ja vēlas, salātiem var pārkaisīt viegli apgrauzdētus ciedru riekstus vai saulespuķu sēkliņas.
Ideja no http://www.epicurious.com

2 komentāri:

  1. tu gan čakla :) zināji, ka šī tev ir jau 412. recepte? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :D Nezināju gan! Tas laikam tāpēc, ka ēst taču gribas katru dienu un, ja vēl tik daudz neizmēģinātu un nenogaršotu ēdienu, tad arī 1000 receptes liksies vien tāds nieks :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...