trešdiena, 2012. gada 10. oktobris

Sēņu grauzdiņi

Šādas maizītes ir laba alternatīva maizei ar desas vai siera šķēli. Ne mazāk garšīgi un sātīgi!
12 maizītēm nepieciešams:
300 g sēnes /man - šampinjoni/
neliels saišķis pētersīļa zaļumu
mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
sviests
olīveļļa
sāls, baltie pipari
12 šķēles ciabatta /vai baltmaize/
Pagatavošana:
Sēnes sagriež ne pārāk mazos gabaliņos, sasmalcina pētersīļa zaļumus, sīpolu un ķiploku sīki sakapā. Pannā uzkarsē sviestu ar olīveļļu un ātri apcep sēnes tā, lai tās ir zeltaini brūnas. Tad pievieno pusi pētersīļu, sīpolu un ķiploku, sautē līdz iztvaiko šķidrums.
Pieber sāli un piparus, pielej nedaudz ūdens un maisot karsē līdz ūdens uzsūcies. Tad pievieno pārējos pētersīļus, sajauc un noliek mazliet atdzist.
Pa to laiku sviestā apgrauzdē maizes šķēles no abām pusēm zeltaini brūnas. Sēņu masu liek uz maizītēm un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...